Paarden

Paarden

Meerwaarde van een paard:
Een paard is een prooidier en een vluchtdier. Om te overleven in de kudde moeten ze gevoelig zijn voor de kleinste signalen. Je weet immers maar nooit of je aangevallen kan worden door een roofdier. Paarden reageren op lichaamstaal. Ze kunnen veel eerder aanvoelen wanneer er iets aan de hand is dan dat wij dat weten.
Paarden leven altijd in het hier en nu. Ze kunnen niet anders. Ze hebben ook geen oordeel en geen eigen agenda. Werken met paarden is dan ook een methode die heel veilig voelt. Ze hebben het vermogen om ook jou naar het hier en nu te brengen. Paarden zijn meesters in mindfulness.
Een activiteit of het paard kan metafoor zijn voor een iets in jouw dagelijks leven. Het is aan jou om te bepalen waar die metafoor voor staat.
Paarden hebben het vermogen om ons (en ons onderbewuste) te spiegelen. Op die manier krijg je de mogelijkheid om vanuit een nieuwe invalshoek op een frisse manier naar jezelf en je coachvraag te kijken.
Het paard heeft geen oordeel over goed of fout. Dat maakt het makkelijker je open te stellen voor zelfonderzoek.

Meerwaarde van het paard bij de CREF®-methode:
In de CREF®-methode wordt zowel naast als op het paard gewerkt. De meerwaarde van op het paard is het huid op huid contact. Deze lichaamsgerichte manier van werken brengt ons in contact met de diepere breinlagen waar onze gevoelens herinneringen zitten ( limbische systeem).
Vooral tijdens de reprint staat het paard voor de dragende functie van de baarmoeder. De warmte van het paard en de geluiden die we op dat moment horen maken het mogelijk terug te gaan naar onze vroegste herinneringen.
Ik werk in mijn sessies namelijk steeds vanuit objectieve waarneming. Ik benoem feitelijk wat er gebeurt en ik kan deze NIET invullen omdat ik dat namelijk niet weet. Door vragen te stellen, zonder oordeel, gaan we samen kijken/luisteren/voelen wat het paard jou te vertellen heeft op dat moment.

Meer weten ? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Liefs Greet.