Geboorte in kaart

Geboorte in kaart

 In mijn praktijk werk ik  met “ je geboorte in kaart” een waardevolle aanvulling naast de CREF-methode. Super blij mee.

WANT !! 

GEDRAG IS ALTIJD LOGISCH!

Wanneer een kind/volwassenen bepaald gedrag vertoont wat wordt bestempeld als problematisch, wordt er met name gefocust op het probleemgedrag.

Dan wordt de boosheid afgeleerd, het hyperactieve, het brutale, het agressieve, het slechte luisteren… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

PROBLEEMGEDRAG IS SLECHTS HET RESULTAAT VAN EEN ONDERLIGGENDE PIJN

Wanneer je probleemgedrag nou eens compleet anders gaat benaderen… Wanneer je het eens gaat zien… Gaat voelen. Zonder oordeel, maar vanuit empathie en nieuwsgierigheid.

DE MANIER WAAROP JE BENT GEDRAGEN EN GEBOREN BEPAALT DE MANIER WAAROP JE IN HET LEVEN STAAT

Hoe kun je nou denken dat zwangerschap en geboorte géén impact hebben op wie jij bent geworden.

Natuurlijk vormt het jou als je niet gewenst was!

Natuurlijk vormt het jou wanneer je weken lang in een couveuse hebt gelegen waardoor jij en je moeder zolang gescheiden waren!

Natuurlijk vormt het jou, wanneer je met een geplande keizersnede bent geboren! Natuurlijk vormt het jou wanneer je met een vacuümpomp gehaald moest worden…

Voor ons is dit niet eens een discussiepunt! 

JE KAN EEN KIND/VOLWASSENEN NIET HELPEN WANNEER JE ZIJN GEBOORTEVERHAAL NIET KENT

Dit durven wij inmiddels wel zo te stellen. Je kan niet tot de kern van het probleem komen wanneer je niet weet wat er tijdens de zwangerschap, de geboorte en het eerste jaar is gebeurd. In deze uiterst kwetsbare periode worden er namelijk patronen en belemmerende overtuigingen gevormd.

9 Maanden lang word je gemarineerd in de emoties van je moeder en wordt hierop jouw wereldbeeld gevormd.

Sommige kinderen zijn klaargestoomd om te vechten of te vluchten! Sommige kinderen/volwassenen zijn zo overspoeld door emoties van de moeder tijdens de zwangerschap of een traumatische ervaring tijdens en/of vlak na de geboorte, dat zij in stress situaties compleet bevriezen.

Wanneer je weet waar dit vandaan komt, zul je met empathie hier naar kunnen kijken en een kind/volwassenen veel gerichter kunnen begeleiden!�

Wanneer je begrijpt wat er is gebeurd met het kind/volwassenen tijdens de zwangerschap en geboorte, begrijp je ook direct het gedrag.

Een baby is een heel gevoelig, kwetsbaar en BEWUST mensje. Die alles voelt, ervaart en opslaat. Deze ervaringen worden later in het leven omgezet naar gedragspatronen!

HEEL LOGISCH GEDRAG DUS!

En dit gedrag wil gewoon begrepen worden, niet gefixt!

En wanneer we aan de slag gaan met het geboorteverhaal, zul je zien wat een kind/volwassenen zich allemaal ‘herinnert’ van deze periode.

Niet een letterlijke herinnering zoals wij die hebben als we nadenken over wat we gisteren gegeten hebben, maar een lichaamsherinnering.

Jouw lijf weet ALLES nog van deze periode. En dat lijf reageert dagelijks op bepaalde situaties vanuit een vroege herinnering. Dat gaat automatisch en onbewust…

Wanneer je met deze herinneringen aan de slag gaat, komt er ruimte om nieuwe paden te creëren. Om van een oud besluit (overlevingsmechanismen) naar een nieuw besluit te gaan.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op !!

Het zal je zoveel brengen !!

❤️

Liefs Greet.